جلسه دفاع نهایی از پایان نامه خانم شیوا ایرانی، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته پرستاری داخلی جراحی ورودی ۱۳۹۹

۱۰ دی ۱۴۰۳ | ۰۹:۱۰ کد : ۳۴۸۴۸ اخبار
تعداد بازدید:۱۰۵

 

جلسه دفاع نهایی از پایان نامه خانم شیوا ایرانی، دانشجوی کارشناسی ارشد رشته پرستاری داخلی جراحی ورودی 1399 با عنوان "بررسی ویژگی های روانسنجی ابزار خودمدیریتی جامع دیابت (CDSMS) در مراکز آموزشی و درمانی و بیمارستان تامین اجتماعی  شهر اردبیل" روز چهارشنبه، 5 دی 1403 با حضور اساتید راهنما و مشاور، داوران و اعضای شورای پژوهشی دانشکده پرستاری و مامایی برگزار شد.

این پایان نامه به روش کمی و با رویکرد روانسنجی انجام شده است. دکتر معصومه آقامحمدی به عنوان استاد راهنما و  دکتر فاطمه ابراهیمی و دکتر قاسم ابوطالبی به عنوان اساتید مشاور هدایت پایان نامه را به عهده داشتند.

دانشجوی ارشد پرستاری خانم شیوا ایرانی در خصوص پایان نامه خود گفتند: دیابت شیرین یک اختلال متابولیکی مزمن است که با افزایش قند خون ناشی از کمبود انسولین و یا مقاومت به آن مشخص شده و نیازمند مراقبت مستمر است. بیماری دیابت ممکن است بسته به درگیری قلب، عروق خونی، چشم، اعصاب و کلیه، تظاهرات بالینی متفاوتی را نشان دهد. میزان شیوع دیابت در کشور ایران، بین 2 تا 10 درصد گزارش شده است. در حال حاضر بیش از سه میلیون نفر مبتلا به دیابت در ایران وجود دارد که بر اساس برآورد سازمان بهداشت جهانی، این تعداد تا سال 2030، به حدود 7 میلیون نفر خواهد رسید. افزایش شیوع دیابت، مرگ و میرهای مرتبط با دیابت و هزینه های سیستم های اجتماعی، مالی و بهداشتی را در معرض بار قابل توجهی قرار می دهد.

مداخلات سبک زندگی در کاهش شیوع دیابت موثرتر از درمان با متفورمین بعنوان داروی خط اول درمان دیابت نوع 2 شناخته شده است. روش های خودمدیریتی دیابت، سنگ بنای اصلی در کنترل بیماری دیابت و اطمینان از کنترل دقیق قند خون می باشد. شرط تغییر در رفتار خودمدیریتی، سنجش رفتارهای خودمدیریتی و تعیین توان خودمدیریتی فرد است تا با سنجش توان فرد بتوان نارسایی های موجود در رفتار وی را تشخیص داده و برنامه ریزی های لازم را در جهت ارتقای آن انجام داد. برای سنجش رفتار خودمدیریتی فرد، نیاز به ابزار سنجش رفتار خودمدیریتی است.

آخرین ویرایش۱۰ دی ۱۴۰۳

نظر شما :