ارتباط معنای زندگی ، ترس از مرگ و سازگاری مذهبی در نجات یافتگان بیماری کرونا و خانواده آن ها ، گزارش نتایج پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد رشته پرستاری

۰۳ بهمن ۱۴۰۲ | ۱۴:۲۰ کد : ۳۰۰۶۹ اخبار
تعداد بازدید:۲۱۶

جلسه دفاع نهایی از پایان نامه خانم سیمین ستونه دانشجوی رشته پرستاری داخلی جراحی ، با عنوان "بررسی ارتباط معنای زندگی با ترس از مرگ و سازگاری مذهبی در خانواده و بیماران کووید-19 ترخیص شده از مراکز آموزشی درمانی شهر اردبیل در سال 1401 "، روز چهارشنبه مورخه 26/10/1402  با حضور اساتید راهنما و مشاور، هیات داوران  ، ناظر تحصیلات تکمیلی و سایر اعضای شورای پژوهشی در محل دانشکده پرستاری و مامایی برگزار شد.

     همه گیری بیماری کووید-19 علاوه بر مشکلات جسمی متعدد ، مفاهیم عینی و ذهنی افراد را تغییر داد و باورهای اساسی انسان ها  را در خصوص مفاهیمی چون زندگی، مرگ و دین و مذهبی تحت تاثیر قرار داد. این بیماری با در بر گرفتن تمام ابعاد وجودی انسان (بیولوژیکی ، روانی ، اجتماعی و معنوی ) هدفمندی و معناداری زندگی را با چالش رو به رو کرد و انسان ها با ترس از دست دادن زندگی و داشته های خود مواجه شدند. این ترس از مرگ و بحران معنا در زندگی افراد ، دیدگاه ها ،رفتار و نگرش انسان ها را تغییر داد و موجب شد انسان ها برای حفظ بقا و سازگار شدن با شرایط جدید زندگی از رویکردها و استراتژی های سازگاری به ویژه نوع مذهبی آن ( بسته به بستر فرهنگی و اجتماعی جامعه) بهره گیرند.

      این مطالعه توصیفی- همبستگی بر روی 404 مشارکت کننده (202 نفر بیمار کووید-19 ترخیص شده و 202 نفر از اعضای غیر مراقب بیماران ) انجام شد . جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه های فردی-اجتماعی ، معنای زندگی استگر ، ترس از مرگ کالت و لستر و سازگاری مذهبی پارگامنت و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS  انجام شد.

     ننایج این مطالعه نشان داد بیماران کووید- 19 ترخیص شده از مراکز درمانی و یکی از اعضای خانواده غیر مراقب آن ها یک تا سه ماه پس از ترخیص زندگی معنادار و هدفمندی داشتند ، ترس از مرگ را در یکی از 4 بعد آن تجربه و غالبا از رویکردهای سازگاری مذهبی مثبت برای سازگاری با شرایط بیماری استفاده می کردند . جنسیت مونث ، سطح تحصیلات ، بخش بستری (بخش عادی یا ویژه ) وضعیت شغلی در بین مشارکت کنندگان به طور معناداری با مولفه های مورد بررسی ارتباط داشتند. در پاسخ به هدف کلی پژوهش مولفه معنای زندگی (در دو بعد حضور و جستجوی معنا ) با مولفه ترس از مرگ (در چهار بعد ترس از مرگ خود، مردن خود ، مرگ دیگران و مردن دیگران ) ارتباط مستقیم و معنا دار ، با مولفه سازگاری مذهبی در بعد مثبت ارتباط مستقیم و معنی دار و در بعد منفی ارتباط معکوس و معنی دار داشت. هم چنین مولفه های ترس از مرگ و سازگاری مذهبی پیش بینین کننده های ابعاد معنای زندگی بودند و تفاوت آماری معنی داری از نظر یافته های پزوهش بین گروه بیماران و اعضای خانواده آن ها وجود نداشت.

نتایج این مطالعه می تواند در زمنه های مختلف از جمله مدیریت و برنامه ریزی های مراقبتی و تقویت حمایت های اجتماعی و مذهبی در راستای کاهش اثرات ناشی از بحران و بیماری ها مورد استفاده قرار گیرد.

 

آخرین ویرایش۰۳ بهمن ۱۴۰۲

نظر شما :