جلسه دفاع نهایی آقای حبیب رزمی دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت ویژه
متن خبر:
این پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی بوده و با عنوان مقایسهی کیفیت زندگی کاری و رضایت شغلی پرستاران شاغل در بخش های کرونا و سایر بخشهای مراکز آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهر اردبیل در سال 1401 که روی 300 نفر از بین پرستاران شاغل در بخش کرونا و غیر کرونای بیمارستانهای شهر اردبیل انجام شد.
پرستاران نقش کلیدی در فراهم کردن مراقبت با کیفیت از بیماران دارند. کارکنان با رضایت شغلی بیشتر و کیفیت زندگی کاری بهتر عملکرد موثرتر و کارآمدتری دارند. این مطالعه با هدف مقایسه کیفیت زندگی کاری و رضایت شغلی پرستاران شاغل در بخشهای کرونا و سایر بخشها در بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اردبیل انجام گرفت.
تعداد 150 نفر طبق نمونهگیری در دسترس از پرستاران شاغل در بخش کرونا و 150 نفر طبق نمونهگیری تصادفی ساده از سایر بخشهای بیمارستانی شهر اردبیل انتخاب شدند. ابزار گردآوری دادهها شامل پرسشنامه کیفیت زندگی کاری پرستاری بروکس و اندرسون، پرسشنامه رضایت شغلی (MSQ)و ویژگیهای جمعیت شناختی بود.
نتایج مطالعه حاضر نشان داد کیفیت زندگی کاری پرستاران در بخش های کرونا و غیر کرونا در سطح متوسط بود. همچنین میزان رضایت شغلی پرسنل در بخش های کرونا و غیر کرونا در سطح متوسط قرار داشت. متغیر های سطح تحصیلات، سابقه کار، ساعات اضافه کاری در هر ماه، میزان درآمد ماهانه، تعداد شیفت شب در هر ماه و سمت شغلی پرستاران از عوامل تاثیر گذار در کیفیت زندگی کاری و رضایت شغلی پرستاران بودند. لذا ضروری است اقدامات مناسبی برای مدیریت بهتر این متغیر ها در جهت ارتقا کیفیت زندگی کاری و رضایت شغلی انجام گردد. بنابراین لازم به نظر میرسد که مدیران بیمارستانی و همچنین دانشگاهی با آگاهی از شرایط موجود و دقت در متغیرهای تاثیرگذار بر
کیفیت زندگی کاری و رضایت شغلی از طریق توجه بیشتر بر عوامل تاثیرگذار و اهتمام به ارتقای سطح آن، زمینه را برای رسیدن به شرایط مطلوب مهیا کنند. پیشنهاد میگردد با انجام مطالعات بیشتر و بررسی متغیرهای تاثیرگذار دیگر،در جهت هر چه بهتر کردن شرایط کاری پرسنل پرستاری و افزایش رضایت شغلی آنان در سیستم بهداشتی و درمانی قدم برداشته شود.
نظر شما :