دفاع نهایی از پایان نامه محصول محور و طرح فناورانه خانم نگین اسلام زاده

دفاع نهایی از پایان نامه محصول محور و طرح فناورانه خانم نگین اسلام زاده

طراحی و ساخت اپلیکیشن ارتباطی آوا برای بیماران مبتلا به آفازی بروکا (دو زبانه)

آفازی بروکا به معنای عدم توان گفتار و نوشتار، ولی توان درک گفتار سالم است. آفازی تاثیر منفی بر روابط، تعامل اجتماعی و استقلال افراد می­گذارد و منجر به احساس سرخوردگی و نا‌­ا‌‌میدی و اختلال در روابط خانوادگی و اجتماعی مددجو می شود. با توجه به اینکه هنوز هیچ روش درمانی موثری برای آفازی وجود ندارد، به عنوان عضوی از جامعه پرستاری که در ارتباط مداوم با مددجویان و موظف به برقراری ارتباط و رفع نیازها و خواسته­های مددجویان می باشد، محقق بر آن شد یک اپلیکیشن ارتباطی، با قابلیت برقراری ارتباط مددجو با اطرافیان، با سرعت بالا و نزدیک به نرمال طراحی کند. روش اجرا: مطالعه حاضر یک مطالعه دو مرحله­ای بوده است. در مرحله اول با استفاده از مطالعه کیفی و انجام مصاحبه­های عمیق و نیمه­ساختار­یافته با متخصصان نورولوژی، پرستاران بخش نورولوژی و خانواده مددجویان و مددجویان بهبود­یافته، مشکلات ارتباطی کلامی مددجویان مبتلا به آفازی بروکا، به روش آنالیز محتوای & Kyngas Elo تبیین شدند. نمونه­ها با روش نمونه­گیری هدفمند انتخاب شدند. از نرم­افزار MAXQDA نسخه2018  برای آنالیز داده، کدگذاری و طبقه­بندی و در نهایت تحلیل محتوای 18 مصاحبه استفاده شد. سپس در مرحله دوم طراحی و ساخت اپلیکیشن ارتباطی برای مددجویان مبتلا به آفازی بروکا (تحت سیستم اندروید)، بر اساس پرتکرارترین نیازهای به­ دست­ آمده از فاز اول تحقیق، انجام گرفت. تولید پروژه اندرویدی با بررسی ساختار پایگاه داده­ای انجام گرفت. هدف اصلی پروژه، نمایش تصویر و صدا و متن، برای کاربر و حمایت از هر دو زبان فارسی و ترکی بوده است. ساختار کلی پایگاه داده به صورت Relational یا ارتباطی طراحی شده است. اپلیکیشن ارتباطی آوا با زبان برنامه نویسی کاتلین توسعه یافته است.

نتایج: نتیجه و محصول حاصل از این طرح، اپلیکیشن ارتباطی دو زبانه آوا است. اجرای این طرح منجر به برقراری ارتباط در مددجویان مبتلا به آفازی با اطرافیان، درکمترین زمان ممکن، جلوگیری از انزوای اجتماعی مددجو، مسکوت ماندن خواسته­ها و نیازهای مددجو و عوارض احتمالی بعدی، تحمیل رنج و هزینه­ی اضافی بر مددجو و خانواده­اش و نیز جامعه و سیستم بهداشتی کشور می شود. نتیجه گیری: این محصول ارتباطی ملی-بومی دو زبانه با قابلیت دسترسی آسان برای همگان، هرگروه سنی و هر سطح از سواد، استفاده آسان و سریع در تمام ساعات شبانه­روز، عرضه رایگان و به صورت آفلاین، تولید شده است. این اپلیکیشن قابلیت تجاری­سازی و کاربرد در سطح وسیع را دارد و به نوبه خود یک طرح نوآورانه می باشد و قابلیت ثیت اختراع را دارد.

پایا نامه مذکور با کسب نمره کامل(20) به اتمام رسید.