دفاع نهایی از پایان نامه دانشجویی خانم فریده احدی دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری مراقبتهای ویژه

استروک مغزی شایع ترین علت ناتوانی و معلولیت در بزرگسالان و دومین علت مرگ و میر در سراسر جهان می باشد. از لحاظ بالینی استروک مغزی همراه با انواع نقص هاست که درمان زودرس و کاهش عوارض و ناتوانی های ناشی از آن مهم می باشد. لذا این مطالعه با هدف تعیین وضعیت مدیریت استروک حاد در بین پرستاران پیش بیمارستانی و بیمارستانی شهر اردبیل در سال 1400 انجام شد.

پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی مقطعی است که بر روی 285 پرستار از بخش های اورژانس، ای سی یو و نورولوژی بیمارستان و پایگاههای اورژانس پیش بیمارستانی شهر اردبیل به صورت سرشماری انجام شد. ابزار گردآوری داده­ها پرسشنامه مدیریت استروک حاد مغزی یانگ سیم و همکاران، سنجش آگاهی پرستاران از مراقبت مبتنی بر شواهد در بیماران استروک مغزی هارپر و نگرش نسبت به درمان استروک برهانی و همکاران بود. نتایج نشان داد نگرش نسبت به درمان استروک در پرستاران اورژانس بیمارستانی و پیش بیمارستانی یکسان بود. همچنین آگاهی پرستاران از مراقبت مبتنی بر شواهد در بیماران با استروک مغزی، مدیریت استروک حاد مغزی و ابعاد آن در بین پرستاران اورژانس بیمارستانی بیشتر از پیش بیمارستانی بوده و این اختلاف به لحاظ آماری معنی دار بود (05/0>p). همچنین در این مطالعه بین آگاهی از مراقبت مبتنی بر شواهد، نگرش با مدیریت استروک حاد در پرستاران اورژانس بیمارستانی و پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی ارتباط وجود داشت. و بین سن، جنسیت، وضعیت تاهل، سابقه کار، تجربه مراقبت از بیمار استروک با مدیریت استروک حاد همبستگی معنی دار وجود داشت. لذا برگزاری کارگاههای آموزشی براساس پروتکلهای استاندارد مراقبتی برای بالا بردن کیفیت مراقبت برای پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی و توانمند سازی آنها در زمینه مراقبت مبتنی بر شواهد در بیماران استروک مغزی و مدیریت استروک حاد مغزی ضروری به نظر می رسد.