دفاع از پایان نامه خانم زهرا حیدری

۱۰ دی ۱۴۰۱ | ۰۹:۵۴ کد : ۲۳۰۲۲ اخبار
تعداد بازدید:۳۶۲
دفاع از پایان نامه خانم زهرا حیدری

افزایش کیفیت زندگی بیماران مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریوی (COPD)
جلسه دفاع از پایان نامه خانم زهرا حیدری، دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری داخلی- جراحی با عنوان "بررسی تأثیر الگوی توانمندسازی خانواده محور بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به انسداد مزمن ریوی بستری در بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل" با راهنمایی خانم دکتر نسرین مهرنوش و مشاوره خانم دکتر معصومه آقامحمدی و آقای دکتر سعید حسینی نیا و با حضور اعضای شورای پژوهشی و تیم داوران (آقای دکتر حسن قبادی، آقای دکتر عقیل حبیبی، آقای دکتر محمود شمشیری)، ساعت 12 روز چهارشنبه مورخ 7 دی 1401، در سالن جلسات دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل برگزار گردید. 
بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD)، یک بیماری پیش‌رونده است که به دلیل انسداد نسبی مجاری تنفسی سبب تنگی نفس و خستگی شده و در نهایت موجب کاهش فعالیت روزانه و کاهش کیفیت زندگی فرد می‌شود. یکی از استانداردهای طرح مراقبتی در بیماری های مزمن، ارائه‌ی آموزش مبتنی بر توانمندسازی به‌منظور مقابله با مشکلات؛ حفظ و ارتقای سلامت و بهبود کیفیت زندگی است. 
خانم زهرا حیدری دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری داخلی - جراحی در این مطالعه نیمه تجربی، تعداد 84 بیمار مرد مبتلا به COPD بستری در بخش داخلی مردان بیمارستان امام خمینی (ره) شهر اردبیل در سال 1398 را موقع ترخیص به صورت تخصیص تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار داده و طی 7 جلسه آموزشی، 4 مرحله توانمندسازی خانواده محور شامل درک تهدید، خودکارآمدی، خودباوری و ارزشیابی را در گروه مداخله به همراه یکی از اعضای اصلی خانواده به صورت یک بار در هفته اجرا نمودند. در حالی که گروه کنترل، فقط مراقبت ها و آموزش های روتین بخش را حین ترخیص دریافت می کردند. کیفیت زندگی بیماران توسط پرسشنامه کیفیت زندگی مرتبط با سلامت (SF-36) قبل و 2 ماه پس از آموزش در هر دو گروه بررسی شد و در نهایت تحلیل داده‌ها با نرم‌افزار SPSS نسخه 26 انجام گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد که بعد از آموزش اختلاف معناداری در ابعاد سلامت عمومی، عملکرد جسمی، شادابی و نشاط، مشکلات روحی، سلامت روان و نمره کل کیفیت زندگی بین دو گروه کنترل و مداخله ایجاد شد (0/05>P). همچنین، اختلاف آماری معناداری بین بهبود کیفیت زندگی با شدت بیماری COPD در گروه مداخله وجود داشت (0/04=P). با توج به اینکه الگوی توانمندسازی خانواده محور در افزایش کیفیت زندگی بیماران مبتلابه COPD تأثیر دارد، لذا توصیه می شود از این برنامه آموزشی در جهت بهبود کیفیت زندگی این بیماران استفاده گردد. 

آخرین ویرایش۱۰ دی ۱۴۰۱

نظر شما :