جلسه دفاع از پایان نامه خانم سیده نرگس محسن زاده دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت های ویژه

۲۹ شهریور ۱۴۰۱ | ۰۸:۰۷ کد : ۲۱۵۹۷ اخبار
تعداد بازدید:۳۳۷
جلسه دفاع از پایان نامه خانم سیده نرگس محسن زاده دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت های ویژه با عنوان" بررسی ارتباط حمایت اجتماعی، بارکاری و استرس شغلی با خستگی پرستاران بخش های کرونای اردبیل در سال ۱۴۰۰" با حضور اعضای شورای پژوهشی ، تیم داوران (دکتر مهدی حیدرزاده ، دکتر سعید مهری و دکتر حامد رضاخانی) ، نماینده تحصیلات تکمیلی و ناظر ارزیابی پایان نامه از معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه با راهنمایی دکتر معصومه آقا محمدی و مشاوره دکتر مهدی اجری روز چهارشنبه مورخه ۲۳/۶/۱۴۰۱ ساعت ۱۲ در سالن جلسات دانشکده پرستاری و مامایی برگزار گردید.
جلسه دفاع از پایان نامه خانم سیده نرگس محسن زاده دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت های ویژه

با توجه به اینکه خستگی پرستاران تاثیرات بسیاری روی عملکرد آنها دارد و در بستر کووید- 19 مطالعات اندکی به بررسی ارتباط بین حمایت اجتماعی، بارکاری و استرس شغلی با خستگی پرداخته و نقش پیش بینی کنندگی هر کدام از این متغیرها در خستگی به درستی تبیین نشده است، بنابراین این مطالعه با هدف تعیین ارتباط حمایت اجتماعی، بارکاری و استرس شغلی با خستگی پرستاران بخش های کرونای اردبیل در سال 1400 انجام شده است.

پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی-  تحلیلی از نوع مقطعی بود که طی آن ، 245 پرستار بخش های کرونا به روش نمونه گیری سرشماری وارد مطالعه شدند.

 میانگین نمرات خستگی پرستاران 06/14±55/67، حمایت اجتماعی 86/7 ±71/44، بارکاری 23/14±50/57 و استرس شغلی 40/18±54/81 بود. نتایج نشان داد که بین نمره کلی حمایت اجتماعی با خستگی، ارتباط آماری معنی دار و معکوس وجود داشت (214/0- =  , r001/0 =p )، به طوری که با افزایش حمایت اجتماعی، میزان خستگی کاهش می یافت. هم چنین بین نمره کلی بارکاری با خستگی، ارتباط آماری معنی داری وجود داشت (364/0=  , r000/0=p) به طوری که با افزایش بارکاری، خستگی افزایش می یافت. در این مطالعه بین استرس شغلی با میزان خستگی در پرستاران بخش های کرونا، ارتباط آماری معنی داری وجود نداشت (096/0=p ). نتایج آزمون رگرسیون خطی نشان داد که حمایت اجتماعی (003/0p=)، بارکاری (001/0>p) و شیفت کاری (002/0p=)، ارتباط معنی داری با خستگی پرستاران شاغل در بخش های کرونا داشت به طوری که 1/19 درصد از خستگی پرستاران این بخش ها توسط متغیرهای فوق پیش بینی شد.

 با توجه به ارتباط معنی دار بین متغیرهای بار کاری، شیفت کاری و حمایت اجتماعی با خستگی پرستاران بخش های کرونا توصیه می شود جهت کاهش خستگی پرستاران بخش های کرونا از شیفت در گردش، کمتر استفاده شود و میزان بار کاری پرستاران در بخش با کم کردن تعداد بیماران هر پرستار کاهش داده شود. همچنین از طریق به اشتراک گذاری تجربیات کاری، گوش دادن  به دغدغه های پرستاران و ارائه حمایت همدلانه می توان حمایت اجتماعی از پرستاران را افزایش داد.

آخرین ویرایش۲۹ شهریور ۱۴۰۱

نظر شما :