بررسی آگاهی و عملکرد پرستاران در خصوص رعایت جنبه های قانونی حرفه ای در مراکز آموزشی و درمانی شهر اردبیل - سال ۱۳۹۹
این مطالعه با هدف" تعیین آگاهی و عملکرد پرستاران در خصوص رعایت جنبه های قانونی حرفه ای" در مراکز آموزشی و درمانی شهر اردبیل با راهنمایی دکتر محمود شمشیری و با مشاوره دکتر ناصر مظفری و دکتر سهراب ایران پور انجام گردید.
در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 305 پرستار شاغل به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای از بخشهای مختلف 5 بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی اردبیل انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه ای دو بخشی استفاده گردید که میزان آگاهی و عملکرد پرستاران را در مورد مسائل قانونی حرفه ای ارزیابی می کرد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 26 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها نشان داد از 305 پرستار مورد مطالعه اکثریت با259 نفر (9/84%) زن بودند. میانگین سنی 22/33 سال بود که از 22 تا 53 سال متغیر بود .از نظر آگاهی از مسائل قانونی، 30/23 درصد دارای آگاهی ضعیف، 50/47 درصد در سطح متوسط و 20/29 درصد دارای سطح خوب بودند. از نظر عملکرد قانونی، اکثریت پرستاران (%60/41) دارای وضعیت مطلوب و (%40/17) از آنها در وضعیت نامطلوب بودند. نمره آگاهی قانونی با متغیرهای سطح تحصیلات (01/0=P)، بخش محل کار (009/0P=)، شیفت کاری (05/0 P=)، آموزش قبلی (01/0=P) و سابقه کار (01/0 P=) رابطه آماری معناداری داشت. عملکرد قانونی گزارش شده با آموزش قبلی (04/0 P=) و آگاهی قانونی همبستگی معناداری را نشان داد (01/0=P).
بر اساس این یافته ها، توصیه می شود مدیران پرستاری بیمارستان ها با استفاده از روش های مختلف از قبیل برگزاری کنفرانس های بخش، کارگاه ها و سایر برنامه های مدون، صلاحیت های قانونی کارکنان را ارتقا دهند. پیشنهاد می شود رئوس مطالب پرستاری قانونی در کوریکولوم های مقاطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد پرستاری وارد و دانشجویان از دوران دانشجویی با آن مفاهیم آشنا و صلاحیت لازم قانونی را کسب نمایند. تقویت برنامه های درسی پرستاری در مقطع کارشناسی نیز می تواند راهی اساسی برای تربیت پرستاران با صلاحیت قانونی باشد.
نظر شما :