اولین پایان نامه کارشناسی ارشد مامایی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی استان اردبیل
این مطالعه با هدف تعیین وضعیت حمایت اجتماعی، تهدید درک شده و اضطراب ابتلاء به کووید-19 در زنان باردار شهر اردبیل در سال 1400 با راهنمایی دکتر سمیرا شهباززادگان و با مشاوره دکتر عزیز کامران انجام شد. این پژوهش یک مطالعه توصیفی-تحلیلی مقعطی بود. جامعه آماری مطالعه کلیه زنان باردارمراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهر اردبیل بود.
زنان باردار با سطح تحصیلات بالا، میزان درآمد ادراک شده بالا حمایت اجتماعی بالا داشتند. میزان اضطراب زنان باردار با شغل همسر نیز رابطه داشت. تهدید درکشده کرونا و اضطراب ابتلاء به کووید-19 در زنان باردار با هم رابطه داشتند. همچنین اضطراب 1/37 درصد با دو متغیر نگرانی و تهدید درکشده قابل پیشبینی بود.
در مجموع میتوان گفت با توجه به وجود ارتباط مستقیم بین اضطراب ابتلاء به کووید-19 و تهدید درک شده کرونا در زنان باردار، نیاز به طراحی مداخله برای کاهش اضطراب مادرانی که تهدید درک شده بالایی دارند ضروری است و همینطور برای مادرانی که تهدید درک شده کمتری دارند نیاز به آموزشهای بیشتر در مورد خطرات ابتلاء به کرونا برای مادر و جنین وجود دارد.
لازم به ذکر است که کارشناسی ارشد مامایی در سال 1396 درخواست و پیگیری گردید و پس از طی مراحل مختلف در سال 1398 اولین دوره دانشجوی ارشد مامایی در دانشکده پرستاری و مامایی اردبیل پذیرش گردید.
نظر شما :