جلسه دفاع نهایی خانم سیده زینب حسینی دانشجوی داخلی جراحی امروز راس ساعت ۱۱ صبح و در محل سالن شهید دهقانی نیا برگزار گردید

۲۵ شهریور ۱۴۰۰ | ۰۷:۲۲ کد : ۱۶۹۵۵ اخبار
تعداد بازدید:۶۶۰
جلسه دفاع نهایی خانم سیده زینب حسینی دانشجوی داخلی جراحی ورودی مهر ۹۷ با عنوان روان سنجی ابزار مراقبت پرستاری از دست رفته در مراکز آموزشی درمانی شهر اردبیل سال۱۳۹۸ به استاد راهنمایی خانم دکتر کریم الهی و استاد مشاوری خانم دکتر رئیسی و اقای امیر حسین مقری و با داوری آقای دکتر حیدر زاده، آقای دکتر ندر محمدی و خانم دکتر ابراهیمی امروز راس ساعت ۱۱ صبح و در محل سالن شهید دهقانی نیا برگزار گردید .
جلسه دفاع  نهایی خانم سیده زینب حسینی دانشجوی داخلی جراحی امروز راس ساعت ۱۱ صبح و در محل سالن شهید دهقانی نیا برگزار گردید

ارائه مراقبت پرستاری ایمن و با کیفیت بالا، مهم­ترین وظیفه پرستاران است. پرستاران به دلایل بیشماری مانند افزایش ناگهانی تعداد بیماران، تعداد کم پرسنل پرستاری و... نمی­توانند تمامی مراقبت­های لازم برای بیماران را ارائه دهند و مجبورند یک سری مراقبت­ها را حذف کنند یا به تعویق بیاندازند یا بصورت ناقص انجام دهند که به آن مراقبت پرستاری از ­دست رفته گفته می­شود. هدف از انجام این مطالعه، ترجمه و روانسنجی پرسشنامه مراقبت پرستاری از دست رفته بود.

مطالعه حاضر یک مطالعه روانسنجی (اپیدمیولوژیک) از نوع مقطعی بود. پس از ترجمه و انجام روایی محتوا و روایی صوری ابزار مراقبت پرستاری از دست رفته، 300 پرستار شاغل در بیمارستان های آموزشی درمانی اردبیل به روش نمونه گیری تصادفی وارد مطالعه شدند. روایی سازه به کمک روش تحلیل عامل تاییدی با نرم­افزار آموس انجام شد. تمامی تحلیل­های آماری با نرم افزار SPSS نسخه 21 اجرا و سطح معنی داری آماری به میزان 05/0 در نظر گرفته شده بود.

در این مطالعه ۳۰۰ نفر از پرستاران بخش­های داخلی (3/13٪)، کرونا (0/45٪)، جراحی (7/18 %)، سی سی یو (3/6%) و آی سی یو (7/16%) در شیفت­های مختلف شرکت کردند که 7/84٪ از آنها زن و 3/15٪ از آنها مرد بود. شاخص روایی محتوایی کل، در قسمت الف پرسشنامه 944/0 و در قسمت ب پرسشنامه 969/0 بود. قسمت الف پرسشنامه (مراقبت پرستاری از دست رفته) به 3 دسته بندی مجزا (مراقبت­های ضروری، مراقبت­های تکمیلی و مراقبت­های حمایتی) و هم­چنین قسمت ب پرسشنامه (دلایل از دست رفتن مراقبت­ها) به 5 قسمت دسته بندی مجزا (ارتباطات، منابع انسانی، منابع مادی، مسئولیت پذیری و موقعیت­های غیرقابل پیش بینی) تقسیم شدند. در هر دو قسمت پرسشنامه، شاخص کای-دو به درجه آزادی کمتر از 3 و شاخص RMSEA کمتر از 08/0 بود. آلفای کرونباخ به­دست آمده برای قسمت الف، 933/0 و برای قسمت ب، 910/0 بود.

با توجه به نتایج مطالعه می­توان گفت که نسخه فارسی پرسشنامه مراقبت پرستاری از دست رفته اعتبار لازم را برای استفاده در بیمارستان­های ایران دارد و می­توان با استفاده از آن مراقبت­های از دست رفته و دلایل موثر بر آن را شناسایی کرد. مدیران پرستاری نیز با استفاده از آن می­توانند با بهبود شرایط، ارائه هرچه با­کیفیت تر مراقبت­ها را فراهم کنند.

 

آخرین ویرایش۲۵ شهریور ۱۴۰۰

نظر شما :