جلسه دفاع از پایان نامه خانم سودا قرداشخانی دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری داخلی جراحی

۲۳ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۸:۵۴ کد : ۱۶۵۳۹ اخبار
تعداد بازدید:۵۸۳
جلسه دفاع از پایان نامه خانم سودا قرداشخانی دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری داخلی جراحی

جلسه دفاع از پایان نامه خانم سودا قرداشخانی دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری داخلی جراحی  با عنوان " بررسی ویژگیهای روانسنجی ابزار خودگزارشی پایش مراقبت از پیری سالم مغز(HABC-M SR) در بیماران ترخیص شده از ICU مراکز آموزشی- درمانی شهر اردبیل"  با حضور اعضای شورای پژوهشی، تیم داوران(دکتر کریم اللهی، دکتر ابراهیمی و دکتر ندرمحمدی)، نماینده تحصیلات تکمیلی و ناظر ارزیابی پایان نامه از معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه با راهنمایی دکتر مهدی حیدرزاده و مشاوره دکتر اجری روز چهارشنبه مورخه 20/5/1400 ساعت 11 در سالن جلسات دانشکده پرستاری و مامایی برگزار گردید.
بسیاری از بازماندگان ترخیص شده از بخش مراقبتهای ویژه در حوزههای جسمی، روانی و شناختی اختلالات و علایمی را تجربه میکنند که تحت عنوان سندرم بعد از مراقبتهای ویژه شناخته میشود. مطالعه حاضر با هدف تعیین ویژگیهای روانسنجی ابزار خودگزارشی پایش مراقبت از پیری سالم مغز(HABC-M SR)، به عنوان ابزار ارزیابی کننده سندرم بعد از مراقبتهای ویژه، در بیماران ترخیص شده از ICU مراکز آموزشی-درمانی شهر اردبیل انجام گردید.
مطالعه حاضر یک مطالعه روش شناختی بود که طی آن، 153بیمار ترخیص شده از ICU به روش نمونهگیری در دسترس وارد مطالعه شدند. برای بررسی ویژگیهای روانسنجی از روایی محتوا و صوری، روایی سازه (تحلیل عاملی و روایی همگرا) و همسانی درونی استفاده شد. 
نتایج تحلیل عاملی تاییدی نشان دهندهی غیرقابل قبول بودن شاخصهای برازش مدل 27 آیتمی و 3 بعدی ابزار بود. پس از حذف 8 آیتم با بارگذاری ضعیف در بعد روانی، یک مدل 19 آیتمی با 3 بعد بدست آمد که شاخصهای برازش از جمله CFI, IFI, NFI تایید کنندهی مدل19 آیتمی بودند (بالاتر از 9/0). همسانی درونی و روایی همگرا، هر دو مدل 27 آیتمی و 19 آیتمی ابزار را تایید کردند. ضریب آلفا کرونباخ کل ابزار در مدل27 آیتمی و 19 آیتمی، به ترتیب 93/0و 94/0 بدست آمد.
با وجودی که مدل مناسب برای HABC-M SR در جامعه ایران، یک ابزار با 19 آیتم بود، اما با توجه به کسب نمره مثبت در تعداد قابل توجهی از بیماران در سؤالات حذف شده از بعد روانی و قابل قبول بودن تمام ویژگیهای روانسنجی ابزار اصلی با 27 آیتم (غیر از ساختار عاملی) پیشنهاد میشود، ابزار 27 آیتمی در تمامی مطالعات بررسی کننده علائم سندرم بعد از مراقبتهای ویژه مورد استفاده قرار بگیرد تا در شناسایی علائم اختلالات روانی مثمرثمر واقع شود. ابزار HABC-M SR ابزاری ساده و در عین حال جامع برای تشخیص علایم سندرم بعد از مراقبتهای ویژه میباشد، که در عین حال تفسیر آسانی دارد، لذا میتوان از این ابزار در مراکز مراقبتی و درمانی مختلف مانند: بیمارستانها، کلینیکها، مطبها، مراکز مراقبت تسکینی و مراقبت در منزل استفاده نمود.
 

آخرین ویرایش۲۳ مرداد ۱۴۰۰

نظر شما :